Четвертий номер списку УДАРу радить невдоволеним колегам судитися з соціологами

15 Жовтня 2012, 08:38

За її словами, обопільне зняття кандидатів УДАР з «Батьківщиною» узгодили, а решта – це лише амбіції окремих політиків.

«Ми зняли тих мажоритарників, які, за соціологічними даними, програють мажоритарникам «Батьківщини». Ми обговорювали питання щодо зняття на базі одних і тих самих соціологічних досліджень. Тому що і УДАР, і «Батьківщина» зверталися одних соціологічних служб, їх, здається, було сім. Ми очікуємо, що на базі цієї соціології ухвалить рішення і «Батьківщина». Якщо окремі мажоритарники вважають, що соціологія неправильно щось робить, хай позиваються до соціологів у суді», – каже Продан.

Як повідомлялось, київський осередок партії «Батьківщина» заявив про свою категоричну незгоду з діями політичної партії УДАР, яка 14 жовтня оприлюднила списки кандидатів у народні депутати, яких вони знімають на користь кандидатів від ВО «Батьківщина», а також список кандидатур від «Батьківщини», які мають бути зняті на їхню користь.

Партія Віталія Кличка УДАРпід час з’їзду 14 жовтня заявила, що знімає кандидатів у 32 мажоритарних округах на користь представників об’єднаної опозиції та опозиційно налаштованих самовисуванців.

Нагадаємо, Нагадаємо, 11 жовтня партія Наталії Королевської "Україна – Вперед!"подала до суду заяву проти Фонду "Демократичні ініціативи" та ТОВ "Київський міжнародний інститут соціології ЛТД", в якій вимагає спростування інформації щодо рейтингу партії.

Згідно з результатами опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, якби вибори до Верховної Ради відбулися наприкінці вересня, 5% бар'єр подолали б Партія регіонів, за яку готові віддати свої голоси 23,3% виборців, партія «УДАР» – 16%, Об'єднана опозиція «Батьківщина» – 15,1%, Комуністична партія України – 10,1%, ВО «Свобода» – 5,1%. Партія Королевської не здола б 5%-й бар’єр.

Голова правління фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна у коментарі Тиждень.ua сказала, що таким чином Наталія Королевська подала в суд на всю українську соціологію, «тому що немає такої соціологічної фірми, яка б давала їй прохідний результат».

Соціологи вважають дії Королевської звичайним передвиборчим піаром.

Читайте також: Що стояло за рішенням УДАРу про зняття кандидатів