Тягнибок заявив, що “Свобода” не веде переговорів з УДАРом щодо мажоритарників

9 Жовтня 2012, 01:28

«Я не мав жодних переговорів із Кличком», – сказав Тягнибок.

Водночас він заявив, що знає про перемовини з УДАРом своїх партнерів із об’єднаної опозиції «Батьківщина». «У принципі, якщо вони визначаться по кандидатах у мажоритарних округах, то ВО «Свобода» буде підтримувати по тих 190 округах, які перейшли в результаті розподілу до «Батьківщини», тих узгоджених кандидатів», – сказав  Тягнибок.

 Він також додав, що на решті  35  одномандатних округів, де висунула своїх кандидатів партія «Свобода», знімати їх на користь партії Кличка не будуть.

 «У нас нема таких округів, де ми могли б знімати кандидатів. Я наскільки аналізував, у нас із 35 округів нема жодного, де б УДАР міг претендувати на перемогу, а наші кандидати – ні», – повідомив Тягнибок.

  В той же час один із лідерів об’єднаної опозиції «Батьківщина» Анатолій Гриценко заявив, що переговори «Батьківщини» з Кличком щодо мажоритарних округів завершаться до неділі, 14 жовтня.

За його словами, є приблизно 40 округів, де «після двох місяців кампанії вже зрозуміло, чий кандидат сильніший», і ще 35–40 округів, де кандидати приблизно рівні. Саме в цих округах   4 соціологічні служби на спільне замовлення «Батьківщини» й УДАРу проводять опитування, щоб визначити реальну ситуацію, реальний рівень підтримки, сказав Гриценко.

 Він додав, що опитування будуть завершені протягом двох днів, і тоді можна ухвалювати рішення, кого з мажоритарників будуть знімати з виборів у тому чи іншому окрузі.

Читайте також: Ахіллесова п’ята опозиції. Чому ПР домінує в мажоритарних округах 

 Нагадаємо, керівництво партії УДАР і лідери об'єднаної опозиції   досягли домовленості щодо підтримки єдиних кандидатів у мажоритарних округах.

За даними джерел Тиждень.ua, найбільше протиріч між УДАРом та об'єднаною опозицією щодо спільних кандидатів-мажоритарників існує у столиці та на Київщині.