Голову податкової мучать сумніви щодо структури власності ТВІ

1 Жовтня 2012, 11:06

Про це Клименко розповів в інтерв’ю виданню «Коммерсантъ-Украина».

«Ми всім, у кого знайшли порушення, виставляємо однакові претензії, і всі платять гроші до бюджету. Основна теза – податки повинні платити всі. Якщо є податкові ризики, то нікому немає поблажок та індульгенцій. Я дуже незручний голова податкової служби, мені немає сенсу до когось підлещуватися», – сказав Клименко.

«Що стосується TBi, то його структура власності досить сумнівна. Є рішення американського суду, в якому зазначено, що шляхом рейдерського захоплення один власник забрав канал в іншого. Суд був між Володимиром Гусинським і Костянтином Кагаловським. Ви ж американському суду довіряєте? А тепер про суть порушення: у каналу накопичувався податковий кредит, і раптом в 2011 році в звітності зроблено коректування за 3 роки. А всі декларації підписував Микола Княжицький», – зауважив Клименко.

«Він генеральний директор і головний бухгалтер без економічної освіти. Ми знайшли порушення в податковій звітності телеканалу. Ми повинні були їх не помітити тільки тому, що це TBi? Ми жодного разу не втручалися в редакційну політику телеканалу», – наголосив голова ДПС.

«Головний аргумент TBi полягає в тому, що суд прийняв рішення на їхню користь. Ми оскаржили це рішення, і суд апеляційної інстанції визнав нашу правоту. TBi погодився і сплатив гроші. У чому саме тут переслідування? Якщо телеканал не згоден з рішенням суду, він має право подати касацію. Особисто я впевнений, що керівництво телеканалу використовувало цю ситуацію в політичних цілях», – підсумував Клименко.

Нагадаємо, 24 вересня ТВі заплатив податківцям майже 4,1 млн. грн податкового боргу.

12 липня податкова міліція Солом'янського району Києва порушила кримінальну справу проти гендиректора ТВі Миколи Княжицького за підозрою в навмисному ухилянні від сплати податків на суму 3,025 мільйона гривень. На телеканалі вилучили документи, що стосувалися фінансово-господарчої діяльності підприємства.

На початку серпня справа була закрита.