Уряд Франції узгодив податковий наступ на багатіїв

28 Вересня 2012, 22:05

Мета нового бюджету Франції з його різким зростанням податків – досягнути зниження нинішнього дефіциту , що перевищує  4 % ВВП,  до 3 %.

Дві третини необхідних для цього коштів має надійти до державної скарбниці за рахунок зростання податків, ще третина – за рахунок скорочення державних витрат.

  Прем’єр-міністр Жан-Марк Еро заявив, що зростання податків стосуватиметься лише 10% платників податків – найбільш заможніх.

«Це бюджет, виконання якого потребує зусиль. Але це справедливі зусилля. Зростання податку на прибутки не торкнеться середніх і малозабезпечених прошарків. Дев’ять із десяти родин, 90 відсотків французьких платників податків, не будуть платити вищих податків. Це гарантія, яку ми готові дати французам», – сказав прем’єр-міністр.

Плани кабінету міністрів Франції вже розкритикували чимало економістів, які зазначають, що країні загрожує втеча багатих споживачів та інвесторів.

Як повідомлялось, у липні  міністр бюджету Франції Жером Каюзак повідомив, що в бюджеті 2013 року збираються тимчасово ввести 75% податок на доходи громадян, чий щорічний дохід перевищує 1 млн євро.
  

Позначки: