Опитування: УДАР випередив об’єднану опозицію

26 Вересня 2012, 14:32

Партія регіонів отримала б підтримку 22% виборців, тоді як УДАР отримав би 14%, а об’єднана опозиція – 13%.

 Комуністична партія опинилася б на четвертому місці з результатом у 9%, ВО «Свобода» отримала б 4% голосів, «Україна – Вперед!»  – 3%.

«Залишається невпевненість стосовно місця УДАР, адже збільшення підтримки партії може бути або реальною тенденцією, або нещодавньою представленістю в ЗМІ лідера партії (найбільша кількість інтерв’ю проводилася одразу після переможного бою Віталія Кличка). Відповідь на це питання дадуть наступні опитування», – відзначають соціологи.

Також 54% респондентів повідомили, що забезпечення стабільності в Україні є їхньою основною турботою. Українські виборці дуже велику увагу акцентують на створенні робочих місць і збільшенні заробітних плат та соціальних виплат, відзначають соціологи.

Опитування проводилося 1–18 вересня. За загальнонаціональною випадковою вибіркою було опитано 2,024 респондентів у віці 18 років і старше.

Похибка вибірки  не перевищує 2,2%. AlphaVu є організацією, яка займається політичними дослідженнями й даними і яка розташована у Вашингтоні.

Як повідомлялось, днями кілька українських телеканалів та сайтів поширили сумнівний рейтинг політичних партій, за результатами якого лідирує Партія регіонів та «УДАР Віталія Кличка», відзначила директор Фонду  "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Раніше соціолог вказала, що об'єднана опозиція набирає менше голосів, ніж Партія регіонів, бо люди не бачать в опитувальниках прізвища екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Також у коментарі Тиждень.ua Ірина Бекешкіна вказала, що з початку виборчої кампанії рейтинги політичних сил мало змінюються.

Читайте також: Два місяці до виборів: опозиція гальмує, виборці зневірюються