Арбузов стверджує, що Мінфін може позичити ще 1,5 млрд доларів

22 Вересня 2012, 22:29

«Мінфін ще не сказав свого останнього слова як на зовнішніх, так і на внутрішньому ринку. Нинішні котирування дохідності нещодавно розміщених євробондів на 2 млрд дол. вже значно нижчі за дохідність, одержану при їх розміщенні (становлячи зараз близько 7,5-7,7%). Відповідно, відкривається можливість для нових запозичень в обсягу 1-1,5 млрд дол.» – сказав голова Нацбанку.

При цьому він відзначив, що така сама можливість існує для уряду і на внутрішньому ринку.

«Попит на валютні облігації для населення, дебютний випуск яких заплановано на першу декаду жовтня, перевищує пропозицію: кількість вже поданих на купівлю заявок перевищує обсяг дебютного випуску на 200 млн. дол.», – сказав Арбузов.

Нагадаємо, наприкінці серпня Кабінет міністрів урегулював умови випуску єврооблігацій на суму 1 млрд доларів у 2012 році.

У липні 2012 Україна продала іноземним інвесторам єврооблігації на 2 млрд доларів.

Раніше Україна домовилася з російським "Банком ВТБ", у якого в червні 2010 року залучила кредит на 2 млрд доларів, про погашення половини такого кредиту (1 млрд доларів) і відсотків за позикою 6 червня 2012 року, а також про реструктуризацію частини кредиту, що залишилася, на період до 4 червня 2014 року.

При цьому в рамках реструктуризації було випущено єврооб лігації на 1 млрд доларів із дохідністю 7,95% річних.