У день виборів охороняти порядок виведуть 65 тисяч міліціонерів

21 Вересня 2012, 22:02

 Ратушняк запевнив представників ПАРЄ у готовності міліції забезпечити правопорядок під час виборів.

З його слів, з початку виборчого процесу органами внутрішніх справ зареєстровано 886 повідомлень, пов’язаних з виборами.

Найбільше повідомлень про незаконну агітацію, хуліганські прояви та виявлення агітаційних матеріалів, надрукованих з порушенням законодавства.

За результатами проведених органами внутрішніх справ перевірок, стосовно 81 особи складено протоколи про адміністративні правопорушення, які направлено до суду для прийняття рішення, а також за результатами розгляду судом накладено адміністративні стягнення на 19 осіб. За ознаками складу злочинів міліцією порушено 33 кримінальні справи. За рештою прийнято інші рішення згідно із законодавством та проводяться перевірки.

 Ратушняк зазначив, що особлива увага приділяється забезпеченню правопорядку у місцях перебування та проживання офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій.

Як повідомлялось, Міністерство внутрішніх справ останнім часом провело низку тендерів і закупило металевих загороджувальних турнікетів, протиударних щитів, водометів, бронежилетів та форменого одягу на близько 3 млн 772 тис грн.