Донецька міськрада позичила округу Азарова-молодшого 5 тролейбусів

21 Вересня 2012, 11:38

Слов'янську передали 4 тролейбуси ЛАЗ 2012 року виробництва, залишкова вартість кожного з яких становить 2 млн. 126 тис. 747,88 гривень, та 1 такий же тролейбус 2011 року виробництва залишковою вартістю 1 млн. 980 тис. 076,23 гривень.

Донецький міський голова Олександр Лук'янченко заявив, що тролейбуси передаються на час проектування і будівництва тролейбусної лінії Донецьк-Макіївка.

«Після цього тролейбуси на цю суму будуть повернуті місту Донецьку», – сказав мер.

Слов'янськ розташований на території виборчого округу № 47 (місто Слов'янськ, Олександрівський, Слов'янський райони), де в парламент від Партії регіонів балотуються син прем'єр-міністра України Миколи Азарова Олексій Азаров.

За інформацією ЗМІ, після того, як Азаров вирішив балотуватися в парламент, Кабмін виділив на соціально-економічний розвиток його округу, у тому числі на роботи по газифікації, 7 мільйонів гривень, у червні округ отримав 15 мільйонів на ремонт шкіл і 21 мільйон на проведення водопостачання. У липні ще 26 мільйонів бюджетних коштів пішли на закупівлю медичного транспорту для регіону.

Читайте також: Як піариться син Азарова

Якщо передача тролейбусів відбудеться, то загальна сума вливань в округ складе 79.5 млн. гривень.

Нагадаємо, 7 та 9 вересня Донецький окружний адміністративний суд розглядав 2 адміністративні позови щодо порушення Олексієм Азаровим законодавчих норм про агітацію. В обох випадках судді не побачили підстав для задоволення позову.

Як відомо, Азаров-молодший має дозвіл на проживання в Австрії. Його батько, прем’єр Микола Азаров, коментуючи оприлюднену ЗМІ інформацію про будинок сина у Відні, заявив, що Олексій працював там дипломатом і орендував житло. Проте за офіційною інформацією МЗС, Олексій Азаров працював у торгово-економічній місії України у Гельсінкі (1998-2000 рр) та у торгово-економічному представництві в Женеві (2000-2001 рр), а згодом – радником представництва України при відділенні ООН та інших міжнародних організацій.