Рада виділила майже 600 млн грн на підвищення зарплат суддів

7 Вересня 2012, 07:17

За внесення змін до бюджету  проголосували 238 народних депутатів.

У пояснювальній записці до законопроекту  говориться, що, виходячи з фактичних надходжень судового збору, очікується його істотне недоотримання у 2012 році по місцевим та апеляційним судам, "що призведе до створення соціальної напруженості із виплати заробітної плати суддям та працівникам апарату зазначених судів".

Законом збільшено доходи Державного бюджету  на 2012 рік на 43 млн 200 тис грн, в тому числі загального фонду на 637 млн 672 тис. 300 грн, та зменшено планові показники доходів спеціального фонду Державного бюджету України на 594 млн 472 тис. 300 грн.

Додаткові ресурси загального фонду спрямовано на фінансування видатків Державної судової адміністрації на оплату праці суддям та працівникам апарату місцевих та апеляційних судів, а також Міністерству охорони здоров'я на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

Додаткове фінансування передбачено здійснити за рахунок коштів, що перераховуються НБУ відповідно до Закону "Про Національний банк України".

Нагадаємо, у  червні Верховна Рада  внесла зміни до законодавчих актів, які посилюють гарантії незалежності суддів. 

Позначки: