У МЗС відреагували на заяви посла ЄС

30 Серпня 2012, 21:58

«Його думка радше має хвилювати Республіку Острови Зеленого Мису» , – сказав представник МЗС,  використавши застарілу назву Республіки Кабо-Верде на заході Африки, послом ЄС до якої невдовзі їде Тейшейра.

 Волошин нагадав, що Тейшейра залишить Україну до кінця тижня, і вже наприкінці тижня для виконання завдань посла Євросоюзу в Україні прибуває цілком інша людина –  дипломат із Польщі Ян Томбінський.

 За словами представника МЗС, «як правило, в дипломатичній практиці посли, які перебувають у тому статусі, в якому перебуває пан Тейшейра,… не дають резонансних інтерв’ю і не дають гучних оцінок становища в країні, в якій вони добувають буквально останні дні».

Як повідомлялось, голова представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра  в інтерв'ю інтернет-виданню "Українська правда"висловив сумнів, що цього року відбудеться Україна – ЄС.

Голова представництва ЄС в Україні  зазначив, що ЄС очікує від влади України формування чіткої позиції щодо напрямку інтеграції країни і виконання своїх заяв.

Також Тейшейра сказав, що українська влада знівелювала роботу над підготовкою Виборчого кодексу, проведену спільно з Європейським Союзом.

Читайте також: Неадекватність. Україна розплачується за припинену Януковичем євроінтеграцію