Адвокати Ассанжа готують скаргу до Міжнародного суду

18 Серпня 2012, 17:50

Тим часом його адвокати на чолі з відомим іспанським правозахисником Бальтасаром Ґарсоном готують скарги до Міжнародного суду.

З каналом Євроньюз телефоном поспілкувався представник скандального інтернет-сайту “Вікілікс”, заснованого Ассанжем, Крістінн Храфнссон:

“Зараз протистояння триває. Я сподіваюся, що британська влада змінить свою позицію і дозволить йому спокійно виїхати. Правильним рішенням для них було би дозволити йому виїхати з посольства в Еквадор», – розповів представник скандального інтернет-сайту “Вікілікс”, заснованого Ассанжем, Крістінн Храфнссон.

За його словами, якщо блада Великої Британії триматиметься своє позиції й надалі, то голова команди захисників Ассанжа Бальтасар Ґарсон звернеться до Міжнародного суду.

«Він проситиме суд змусити Велику Британію дотриматися рішення Еквадору. Адже Ассанж де-факто має статус біженця», – пояснив Храфнссон

Як повідомлялось, міністр закордонних справ Еквадору оголосив, що його країна вирішила надати політичний притулок засновнику веб-сайту WikiLeaks Джуліану Ассанжу, який наразі перебуває в приміщенні посольства Еквадору в Лондоні, куди він звернувся з проханням про притулок у червні.

Нагадаємо, 7 грудня 2010 року засновник сайту Wikileaks Джуліан Ассандж був затриманий в Лондоні. У листопаді 2011 року Вищий суд Лондона виніс рішення про

Читайте також: Інтрига Ассанжа: борець за свободу інформації у пошуках політичного притулку