Міліція затримала юриста за підозрою в шахрайстві при реєстрації технічного кандидата на вибори

17 Серпня 2012, 18:35

За даними відомства, 14 серпня в Печерське районне управління столичної міліції звернувся 52-річний житель Вінницької області, що тимчасово проживає й працює на території Києва. Заявник повідомив, що ледь знайомі особи вже кілька днів не повертають йому паспорт. Розповідаючи про обставини справи, житель Вінницької області зазначив, що раніше йому подзвонили із пропозицією зустрітися.

На зустріч приїхав хлопець, що запропонував чоловіку подати заяву в Центральну виборчу комісію як кандидат у депутати Ради, за що пообіцяв винагороду в сумі 5 тис. доларів.

Тоді житель Вінницької області власноручно написав заяву про свій намір балотуватися в депутати й віддав вербувальнику свій паспорт в обмін на 4 тисячі гривень. Пізніше житель Вінниці захотів повернути свій паспорт, однак документ йому не віддали.

Правоохоронці встановили, що вербувальником є 31-річний житель Київської області. Хлопець працював юристом в одній із громадських організацій.

Після цього з'ясувалося, що його керівник балотується в депутати в тому ж виборчому округу, що й потерпілий житель Вінницької області.

Печерським райуправлінням внутрішніх справ за цим фактом порушено кримінальну справу згідно ч. 3 ст. 357 (викрадення, присвоєння, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем або їх ушкодження), а також ч. 3 і ч. 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів і бланків, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія 13 серпня завершила прийом документів від партій та кандидатів у мажоритарних округах для реєстрації їх в загальнодержавних та мажоритарних округах. Всього було прийнято документи 6 208 кандидатів. ЦВК завершить реєстрацію кандидатів 18 серпня.

Вибори до Ради пройдуть 28 жовтня за змішаною пропорційно-мажоритарною системою: 225 депутатів обираються за списками партій (для проходження в Раду необхідно подолати бар'єр 5%), ще 225 – за мажоритарними округами.