Активісти: в Дніпропетровську за участь у мітингу КПУ платили до 70 гривень

16 Серпня 2012, 22:25

За його даними, за дві години присутності на мітингу лідера комуністів Петра Симоненка у Дніпропетровську учасникам платили по 70 гривень. Крім того, за словами Віктора Романенка, на мітингу безкоштовно роздавали воду й продавали морозиво за символічну ціну в 15 копійок.

 «Ми спрямували цю інформацію до нашого центрального штабу в Київ і зараз вирішуємо, що робити далі», – сказав Віктор Романенко.

 Передвиборчі порушення у перебігу проведення мітингу комуністів зафіксували громадські активісти і в Дніпродзержинську: там на відео зняли участь у мітингу неповнолітніх, а також людей, які з незрозумілою метою складали списки присутніх.

В той же час активісти громадської організації "Батьківщина молода" повідомили, що за участь у мітингу на підтримку Компартії в Дніпропетровську студентам обіцяли заплатити по 55 грицень, але заплатили по 50 гривень за дві години роботи.  Всього, за підрахунками активістів, в мітингу на підтримку Компартії брали участь до 300 молодих людей.

 Тим часом в обласній організації Комуністичної партії України звинувачення в організації мітингів «за гроші» категорично відкидають.

Як заявив народний депутат від цієї політичної сили Сергій Храпов, на мітинг у Дніпродзержинську комуністи зібрали 4 тисячі прибічників, у Дніпропетровську – 6 тисяч, і серед них не було проплачених.

 «У нас є певна схема, за якою ми збираємо людей, і ті, хто каже, що ми збираємо людей за гроші, просто провокатори, і це не має ніякого стосунку до реальності», – сказав Сергій Храпов.

Нагадаємо, у липні ЗМІ повідомляли, що школярам платили по 20 гривень, а дорослим 40-50 гривень  на зустрічі з Петром Симоненком в Одесі.

Як писав  Тиждень.ua, за участь у першотравневому мітингу в центрі Києві комуністи пропонували 40 грн.

Позначки: