Захист Луценка подав на касацію

14 Серпня 2012, 14:18

«Сьогодні, 14 серпня, мої помічники відвезли відповідні документи до Вищого спеціалізованого суду. За моїм письмовим дорученням. Тепер суд повинен взяти оскарження до розгляду», – сказав він.

На думку Баганця, шанси на виправдання Луценка в касаційній інстанції мінімальні.

«Чесно скажу, великих надій у мене немає. Я чекаю на рішення Вищого спецсуду головним чином тому, що це відкриє дорогу до Європейського суду з прав людини», – сказав адвокат.

Він також додав, що очікує на результати касаційного розгляду протягом трьох місяців і розраховує звернутись до Євросуду до Нового року.

«Що стосується Європейського суду, то я абсолютно переконаний в позитивному рішенні», – наголосив Баганець. – «Отримавши позитивне рішення Європейського суду, ми одразу ж звернемось до Верховного суду України».

Захисник Луценка також припустив, що Європейський суд використає для розгляду справи прискорену процедуру, і екс-міністр може вийти з-за грат ще до грудня 2014 року, коли спливе 4-річний термін його ув’язнення.

Як повідомлялося, 27 лютого цього року Печерський райсуд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна (643 тис. грн компенсації МВС за завдані збитки), з позбавленням права обіймати керівні посади і рангу державного службовця.

Захист екс-міністра намагався оскаржити вирок своєму підзахисному в Апеляційниому суді Києва. Однак суд у середині травня відмовив у задоволенні цієї апеляції. Адвокати заявили про підготовку касаційної скарги на рішення Апеляційного суду.

Луценко перебуває під арештом з 26 грудня 2010 року.