Податкова запевняє, що відшкодовує ПДВ більше, ніж заявляє бізнес

14 Серпня 2012, 12:52

Так, впродовж січня – липня 2012 року заявлено до відшкодування ПДВ  на рахунки платників в розмірі 24,5 млрд гривень. Фактично відшкодовано підприємствам в цьому році 26,9 млрд грн, що більше відшкодування за аналогічний період минулого року на 1,5 млрд грн, або на 6%.

Перевищення фактичних виплат над заявленими відбувається за рахунок погашення старих боргів перед виробниками, пояснюють у прес-службі відомства.

У галузевому розрізі майже половину відшкодування отримали підприємства гірничо-металургійного комплексу (11,2 млрд грн). Також у лідерах – зернотрейдери (2,6 млрд грн) та підприємства, що працюють у галузі машинобудування (2,3 млрд грн), торгівлі (1,2 млрд грн), хімічної промисловості (понад 1 млрд грн).

«Держава сумлінно виконує свої зобов’язання з відшкодування ПДВ  перед  стратегічно важливими секторами економіки і бізнесом в цілому», – підкреслив голова Державної податкової служби Олександр Клименко.

Він додав, що податковою службою за рахунок вчасно вжитих заходів вдалося попередити безпідставне відшкодування ПДВ на суму 1,3 млрд грн, з них на рахунки платників – 947,3 млн гривень.

Нагадаємо, у червні Податкова повідомила, що компанії з російським капіталом, що працюють в Україні, з початку 2012 року отримали 181,8 млн грн відшкодування ПДВ.

Позначки: