Тюремники дозволили Тимошенко зустрітися з Тейшейрою

10 Серпня 2012, 15:36

«Державна Пенітенціарна служба України повідомляє, що засуджена Ю.Тимошенко відповідно до своєї заяви в черговий раз отримала дозвіл на побачення з послом ЄС в Україні паном Ж.М.П.Тейшерою», – йдеться у повідомленні.

При цьому у відомстві відзначають, що цього разу від самого Тейшери жодних звернень про надання побачень із Тимошенко не надходило.

«Рішення про дозвіл на побачення приймалося виключно на підставі заяви самої  засудженої Тимошенко. У ній вона наполягає на зустрічі з послом ЄС в Україні, посилаючись на наявність попередніх домовленостей, та вимагає дозволу на побачення незважаючи на висновки українських та німецьких лікарів, якими зокрема їй рекомендовано протягом певного часу утриматися від будь-яких побачень», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, посол ЄС Жозе Мануель Тейшера із травня безуспішно намагається потрапити до Тимошенко.

Останнього разу 24 липня  Державна пенітенціарна служба спочатку відмовила, а потім "у порядку винятку" дозволила Тимошенко зустріч з Тейшейрою. А згодом повідомила, що посол ЄС на зустріч не прийшов. 

У свою чергу представництво Європейського Союзу в Україні заявило, що Тейшейра не був проінформований про дату побачення з Тимошенко. Більше того – він перебував за кордоном, про що було проінформовано МЗС України.