Прокурор у справі Луценка похвалився, що керівництво ГПУ ним задоволене

10 Серпня 2012, 15:03

У відповідь на запитання журналістів, чому у роботі держобвинувачення у процесі є стільки прогалин, Клименко заявив: «Я дію відповідно до чинного законодавства і оскільки від справи мене досі не усунули, отже, я виконую свої обов’язки належним чином і моє керівництвом цим задоволене».

На сьогоднішньому засіданні адвокати Луценка зокрема наголосили, що в матеріалах суду немає ані доказів незаконності стеження, ані події злочину, ані мотиву чи обсягу завданої шкоди.

Як повідомлялось, до перерви у судовому засідання державне обвинувачення попросило суд призначити екс- Юрію Луценку за продовження оперативно-розшукових заходів стосовно водія колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка у вигляді 2,5 років обмеження волі з позбавленням на 3 роки права обіймати адміністративно-виконавчі посади.

Для інших двох підсудних – колишніх співробітників Департаменту кримінального розшуку МВС України Володимира Тарасенка та Олега Павленова держобвинувачення попросило призначити покарання у вигляді також 2,5 років обмеження волі з відтермінуванням виконання покарання на 3 роки, а також на 3 роки позбавити їх права обіймати адміністративно-виконавчі посади.

Нагадаємо, 20 липня Генпрокуратура змінила обвинувачення Луценку за епізодом про стеження за водієм колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка (у справі про отруєння Віктора Ющенка).

Замість зловживання службовим становищем Луценка тепер звинувачують у службовій недбалості. Стаття за цим злочином передбачає ув'язнення до 3 років, тоді як попереднє передбачало 10 років. 

27 лютого 2012 Печерський районний суд Києва визнав Луценка винним в скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі.