СБУ не дочекалась бютівця Соколова на допит і наполегливо запрошує знову

8 Серпня 2012, 17:48

"Соколов був допитаний в будівлі СБУ Дніпропетровської області 9 липня в присутності його адвоката Бондаря. Сьогодні ми його викликали на допит, але він поки не з'явився, стверджуючи, що подумає, приходити йому чи ні", – сказав Дерев’янко.

За його словами, у середу Соколову було запропоновано з'явитися в центральний апарат спецслужби або в Дніпропетровське управління, в залежності від того, де він знаходиться.

"Якщо він не з'явиться, Кримінально-процесуальним кодексом передбачені процедури, пов'язані з неявкою свідків та інших учасників процесу, у тому числі примусовий привід свідків. Але потрібно враховувати той факт, що він народний депутат України, тому існує особлива процедура і особливий порядок, в тому числі повторне запрошення ", – пояснив він.

При цьому Дерев’янко додав, що слідчий не обмежений у визначенні місця і часу проведення слідчої дії.

"Якщо Соколов не з'явиться, будемо ще запрошувати. Законом також визначена процедура запрошення свідка чи іншого учасника процесу як в телефонному режимі, так і повісткою, телеграмою", – розповів він.

Дерев’янко акцентував увагу на тому, що слідчі роз'яснили депутату: за законом громадянин зобов'язаний з'явитися до слідчого для надання свідчень у кримінальній справі.

Відповідаючи на питання про те, чи може бути змінено процесуальний статус Соколова по даній справі, Дерев’янко сказав: "Питання про його статус буде вирішуватися після проведення додаткового допиту".

Нагадаємо, газета "Сегодня" повідомила, що слідство у справі вибухів у Дніпропетровську з'ясувало, що двоє підозрюваних  2011 року були консультантами або політологами у депутата від БЮТ Михайла Соколова для проведення виборчої кампанії-2012.

Правоохоронці вважають, що Віктор Сукачов і Дмитро Рева отримували від Соколова по 6000 гривень на місяць за консультаційні послуги.

Згодом ЗМІ повідомили про те, що СБУ викликала Соколова на допит.  Однак сам депутат це заперечив