Адвокат Луценка не виключає, що потерпілого у справі доправлятимуть у суд силоміць

3 Серпня 2012, 09:58

"Вона розуміє, що склад злочину передбачений ст. 367, тобто халатність, – являється матеріальним складом. Він залежить від того заподіяна будь-яка шкода потерпілому, чи ні. Визначити наявність матеріальної шкоди може не представник держобвинувачення, той же Лубань (прокурор), який сьогодні про це заявив, це може заявити тільки потерпілий. Тільки він може вибирати давати свідчення чи ні, але до суду з'явитись зобов'язаний", – сказав адвокат.

За словами Баганця, суддя сьогодні заявила про те, що потерпілий, як учасник процесу, повідомлявся у встановленому законом порядку. Але причина, чому він не з'явився- невідома.

"Звичайно продовжувати судовий процес сьогодні – неможливо. Це було б чистої води порушення права потерпілого на захист", – сказав Баганець.

Також за його словами, якщо наступного разу потерпілий Давиденко не з'явиться, суддя повинна застосувати силу, щоб привести його до суду.

Як повідомлялось, сьогодні Печерський районний суд Києва переніс на 10 серпня розгляд кримінальної справи за обвинуваченням колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в службовій недбалості при продовженні стеження в справі про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка. Планувалося, що на сьогоднішньому судовому засіданні Луценко виголосить своє останнє слово.

Нагадаємо, 27 липня у судовому засіданні у справі за обвинуваченням Юрія Луценка та ще двох осіб у незаконному продовженні строків провадження в оперативно-розшуковій справі за фактом отруєння Віктора Ющенка завершено стадію судового слідства і оголошено про перехід до стадії судових дебатів.

На попередньому засіданні, суд із низки клопотань захисників, та самого Луценка суд задовольнив лише одне клопотання захисту.

Раніше Луценко обвинувачував суддю Медушевську в перешкоджанні встановленню істини в справі проти нього.