Суд переніс останнє слово Луценка на 10 серпня

3 Серпня 2012, 09:13

"З урахуванням відсутності належного повідомлення потерпілого про причини відсутності повторно викликати (водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина) Давиденка, оголосивши в справі перерву до 10 серпня 8:15", – сказала вона.

Суд прийняв таке рішення після того, як Луценко і його захисники заявили про неможливість подальшого розгляду справи за відсутності потерпілого, який повинен висловити свою позицію в суді щодо того, чи підтримує він нове обвинувачення.

Після слів судді присутній у залі депутат Верховної Ради Юрій Кармазін із сарказмом привітав Луценка із цією маленькою перемогою.

"Юра, вітаю з розгулом правосуддя. А ви кажете – правосуддя продано. Ще не повністю", – сказав він.

Держобвинувачення виступало проти перенесення дебатів.

Як повідомлялось, планувалося, що на сьогоднішньому судовому засіданні Луценко виголосить своє останнє слово.

За словами адвоката Ігоря Фоміна, в останньому слові Луценко має намір відзначити політичний характер порушеної проти нього кримінальної справи.

Нагадаємо, 27 липня у судовому засіданні у справі за обвинуваченням Юрія Луценка та ще двох осіб у незаконному продовженні строків провадження в оперативно-розшуковій справі за фактом отруєння Віктора Ющенка завершено стадію судового слідства і оголошено про перехід до стадії судових дебатів.

На попередньому засіданні, суд із низки клопотань захисників, та самого Луценка суд задовольнив лише одне клопотання захисту.

Раніше Луценко обвинувачував суддю Медушевську в перешкоджанні встановленню істини в справі проти нього.

20 липня прокурори просили суд перекваліфікувати інкриміноване Луценку обвинувачення за частиною 3 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем) на частину 1 статті 367 (службова недбалість).

За злочин, передбачений частиною 3 статті 364 КК передбачається покарання до 10 років позбавлення волі, а за передбачене частиною 1 статті 367 – обмеження волі на строк до 2 років.