Делегати з’їзду Партії регіонів затверджували списки наосліп

31 Липня 2012, 07:52

У результаті до початку заходу він був у розпорядженні лише кількох людей, зокрема, віце-прем’єра Сергія Тігіпка, пише "Коммерсант-Украина".

При цьому прем’єр Микола Азаров, який став першим номером списку, поставивши на голосування списки кандидатів у депутати по багатомандатному і по мажоритарних округах, не став зачитувати перелік партійців.

"Це все – відомі люди, ми їх добре знаємо. Списки у вас на руках", – заявив він.

Зал одноголосно підтримав пропозицію Азарова. При цьому, як з'ясувалося, голосування партійців проходило наосліп.

"Не було у нас списків, не роздали. Але я свій номер знаю – сімдесят другий", – повідомив журналістам народний депутат Олександр Стоян.

У тому ж зізналися й інші партійці, і лише перший заступник глави фракції Партії регіонів Михайло Чечетов спробував переконати присутніх у тому, що "списки були у всіх, депутати просто забули про це, коли давали коментарі".

При цьому в нього самого проектів рішення з'їзду також не виявилося.

У прохідній частині списку ПР опинилися переважно діючі народні депутати, причому не тільки з фракції Партії регіонів. Наприклад, на 16-му, 38-му і 45-му місцях – представники Народної партії Володимира Литвина – лідер фракції Народної партіїв Раді Ігор Шаров, Олег Зарубінський та Катерина Ващук відповідно.

Читайте також: Перша сотня виборчого списку ПР: відомих «регіоналів» розбавили "тушками"