Прокурори вважають вину Луценка доведеною

27 Липня 2012, 17:43

На запитання журналістів, чому обвинувачення не ставило додаткових запитань підсудним і чи вважають прокурори вину підсудних доведеною повністю, прокурор Віктор Клименко відповів ствердно.

«Так точно, у нас не було запитань з причини того, що обвинувачення вважає провину підсудних доведеною», – пояснив прокурор.

Крім того, Клименко вважає ряд завлених сьогодні клопотань з боку сторони захисту Луценка бажанням захисту «затягнути судовий розгляд кримінальної справи і відволікти суд від тих питань, які вимагає від нього вирішувати закон».

За словами Клименка, озвучені клопотання захисту необґрунтовані і такі, що виходять за межі судового розгляду даної кримінальної справи.

«Згідно зі ст.275 КПК України розгляд справи в суді проводиться тільки відносно підсудних і тільки в межах пред'явленого їм обвинувачення. У постанові про зміну обвинувачення чітко викладено ті дії, в яких сторона обвинувачення вбачає склад злочину, і саме за цими діями підтримує обвинувачення стосовно підсудних. У своїх клопотаннях представники захисту намагалися зорієнтувати суд на дослідження тих обставин, у вчиненні яких підсудні не обвинувачуються. Тому на моє глибоке переконання, перевірка таких обставин явно виходить за межі судового розгляду, і в повній відповідності до вимог КПК суд такі необґрунтовані й незаконні клопотання відхилив», – заявив прокурор.

Нагадаємо, сьогодні у судовому засіданні у справі за обвинуваченням Юрія Луценка та ще двох осіб у незаконному продовженні строків провадження в оперативно-розшуковій справі за фактом отруєння Віктора Ющенка завершено стадію судового слідства і оголошено про перехід до стадії судових дебатів.

Сьогодін суд задовольнив лише одне клопотання захисту Луценка про доповнення матеріалів справи службовою характеристикою екс-заступника начальника департаменту карного розшуку МВС Володимира Тарасенка.