Луценко: суддя зайняла позицію обвинувачення й заважає встановленню істини

27 Липня 2012, 14:24

На думку Луценка, відмова суду допитати свідків – слідчого Олексія Донського, двох колишніх співробітників Міністерства внутрішніх справ і суддю, що винесла постанову про прослуховування водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка свідчить про незацікавленість суду в справедливому судовому розгляді.

"Це свідчить, що суддя усвідомлено зайняла позицію обвинувачення й заважає встановленню істини", – підкреслив екс-міністр.

Луценко додав, що допит зазначених свідків дозволив б довести, що підстав для обвинувачення немає.

Нагадаємо, адвокати Луценка вимагали повторного виклику у суд свідків, потерпілого і слідчого. Луценко вважає, що слідчого Донського необхідно запитати, чи були в Генпрокуратурі докази причетності водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка до отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка.

Луценко також вимагав викликати до суду суддю Апеляційного суду Марію Приндюк, а також заступника генпрокурора Миколу Голомшу.

Однак суд відхилив ці клопотання захисту Луценка. 

20 липня державне обвинувачення просило суд перекваліфікувати інкриміноване екс-міністрові обвинувачення за частиною 3 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем) на частину 1 статті 367 (службова недбалість).