Адвокати Луценка вимагають повторного виклику у суд свідків, потерпілого і слідчого

27 Липня 2012, 09:00

На засіданні відсутня захисник Ірина Луценко.

Пояснюючи її відсутність екс-міністр зазначив: "Я сьогодні дома не ночував, тому не знаю, чому відсутня моя дружина".

Суддя Медушевська продовжила судове засідання без Ірини Луценко.

Відразу ж адвокат Терещук заявив клопотання про повторний виклик свідків, які вже свідчили в цьому процесі, але тоді обвинувачення було по незаконному стеженні, а зараз воно перекваліфіковано у службову недбалість.

Адвокат також наполягає на повторному виклику потерпілого Давиденка, щоб розуміти, яка шкода йому заподіяна і в якому розмірі.

Захист наголошує, що у своїх вілтних показах підсудні у залі суду зазначали на незаконних діях слідчих ГПУ Войченка та Точиліна під час допитів на досудову слідстві, оскільки їх питання зовсім не стосувалися порушеної справи. Тому, на думку адвоката, вони також мають бути допитаня в суді, оскільки вони чинили тиск на підсудних та свідків.

Адвокат Терещук також наголосив на тому, що слідчий ГПУ О.Донський, який вів цю справу станом на серпень 2009 року, має також бути допитаний у суді для повноти картини судового слідства.

Адвокак також просить витребувати з Апеляційного суду постанови про проведення оперативно-розшукових заходів щодо Давиденка.

Терещук також просить витребувати з МВС інструкцію 007 щодо ведення ОРС різних категорій. "Ми тоді встановимо істину, вивчивши цю інструкцію", – наголосив адвокат.

Резюмуючи, адвокат ще раз попросив задовольнити його клопотання та доєднати до матеріалів кримінальної справи.

Адвокати Серга та Каленюк також наголосили на необхідності доповнення слідства протоколами допитів свідків на досудовому слідстві, викликом свідків у суд. Він також наголосив на блефуванні прокуратури у справі і явних помилках, які вони робили і роблять.

Як повідомлялось, на попередньому засіданні суддя Ганна Медушевська відмовилася прийняти відвід прокурорів і викликати президента Віктора Януковича на судове засідання.

На думку судді, заява про відвід не має достатніх обґрунтувань, а виклик президента у суд виходить за межі цієї справи.

Нагадаємо, Луценко вважає неможливим продовження судового розгляду справи про стеження без присутності Давиденка.

20 липня державне обвинувачення просило суд перекваліфікувати інкриміноване екс-міністрові обвинувачення за частиною 3 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем) на частину 1 статті 367 (службова недбалість).

Читайте також Суд над Луценком: печерське правосуддя перемагає здоровий глузд