У Польщі стався вибух на вугільній електростанції

25 Липня 2012, 04:51

Вибух стався пізно увечері у вівторок на першому енергоблоці через займання вугільного пилу. Спалахнула пожежа, яка розповсюдилася на другий енергоблок.

"Зараз пожежа на 40-метрових блоках номер один і номер два. Під загрозою 60-метровий блок номер три. Наші дії спрямовані одночасно на те, щоб погасити пожежу і захистити від вогню третій блок. У найближчі дні перший, другий, третій і четвертий блоки відновлять свою роботу", – сказав в ефірі телеканалу TVN24 прес-секретар пожежної служби Долношленского воєводства Кшиштоф Гелса.

Наразі призупинено роботу чотирьох енергоблоків, інші чотири працюють нормально, повідомив директор станції "Турув" Роман Вальковяк.

За його словами, сильних руйнувань немає, виробництво електроенергії на постраждалих від вогню енергоблоках буде відновлено впродовж декількох днів.

За даними місцевої поліції, життю постраждалих працівників станції нічого не загрожує.

Нагадаємо, 11 липня в Україні на Червонодонецькій дожимній компресорній станції (с.Копанка, Харківська область) стався вибух газу, у результаті чого були травмовані семеро працівників підприємства.