Грузинська влада заявляє, що проросійська опозиція в країні підкуповує виборців

24 Липня 2012, 12:22

«Є нова політична сила, яку було створено відносно недавно, менше року тому етнічним грузином, особою, чиє багатство походить з Росії, Бідзіном Іванішвілі, який є, скажімо, дуже активним. Він найняв багато лобістів з ЄС, США і пообіцяв стати прем’єр-міністром, при тому, що його рейтинг за даними незалежних опитувань громадської думки є нижчим за 15-20%. Він заявив, що готовий купити будь-який телевізійний канал, будь-який випуск новин, будь-якого політика. Це його слова. І на це він витрачає багато мільйонів доларів. Він порушив грузинське законодавство, яке забороняє підкуп виборців. Таким чином він намагається дуже активно використовувати своє багатство в тому числі незаконним шляхом», – заявив віце-прем’єр.

За словами Барамідзе, Іванішвілі, який є власником телевізійного каналу TV9, через єдиного кабельного оператора, який транслює канал GlobalTV, надавав громадянам безкоштовне обладнання та супутникові тарілки, щоб підключитись до каналу. На думку віце-прем’єр-міністра, це є хабарем, а тому незаконним актом.

«Те, що нас зараз найбільше турбує, так це чому навчання росіян (російська маневри «Кавказ-2012» відбудуться за кілька тижнів до парламентських виборів у Грузії в жовтні цього року – Ред.) збіглися в часі з виборами, чому ця людина, чиє багатство походить з Росії та яка є найбільшим акціонером Газпрому та Роснєфті та інших російських державних компаній, є наразі такою активною», – зазначив Барамідзе. 

Читайте також: Ґіорґі Барамідзе: «Росія вважає, що фактор Грузії має бути однозначно усунутий»