Ющенко вважає, що Євро-2012 консолідувало націю

24 Липня 2012, 04:02

"Я не думаю, що у нас після Помаранчевої революції була подія, яка так високо підняла націю. Я все зробив, як президент, щоб ця подія відбулася", – додав він, згадуючи час проведення в Україні фінальної частини Євро-2012.

"І коли я, стоячи разом з десятками тисяч людей, на стадіоні співав національний гімн, мені здавалося, дуже часто, так чітко і ясно українська консолідація не проявлялася за останні роки", – уточнив екс-президент.

"І коли я в Донецьку співаю гімн, і забувають останній рядок двічі повторить, я це можу простить, але я чую там єдиний голос нації, і голос диктора там майже не чуть. Я цьому аплодую", – заявив Ющенко.

"Хтось робив політику із спортивних заходів, ви знаєте, це на його совісті. Я думаю, що мудрі політики завжди скажуть: давайте, зробимо спорт поза політикою", – підсумував він.

Нагадаємо, на першій грі збірної України зі Швецією та на фіналі чемпіонату  Європи з футболу були присутні екс-президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко.

У червні видання The Independent писало, що міжнародна увага до України  під час Євро-2012 може відродити ідеї Помаранчевої революції.