У Податковій переконують, що не порушували мораторій на перевірки ЗМІ

20 Липня 2012, 20:28

У заяві наголошується також, що «податкова служба  жодним чином не порушила мораторій на планові перевірки ЗМІ під час передвиборчої кампанії».

«Наголошуємо, що 12 липня 2012 року перевірки ТОВ «Телерадіокомпанія «Телерадіосвіт» не відбувалося. Працівниками податкової міліції, на підставі рішення суду, було вилучено документи фінансово-господарського характеру, що не є перевіркою», – пояснили у Податковій.

Остання позапланова перевірка ТВі була проведена у квітні цього року, зазначили у відомстві.

«Також не відповідають дійсності твердження про «вибірковість» податкового контролю за  засобами масової інформації», – зазначили податківці.

Планування контрольно-перевірочних заходів підприємств, в тому числі засобів масової інформації, здійснюється за результатами моніторингу показників їх фінансово-господарської діяльності з урахуванням наявності ризиків несплати податків, зазначено у повідомленні

Так, до плану – графіка проведення документальних планових перевірок у 2011 році було включено 31 суб’єкт господарювання – ЗМІ,  у І кварталі 2012 року – усього  5.

За результатами проведених перевірок засобів масової інформації у 2011 році донараховано податків і зборів на загальну суму 8,1 млн грн, у поточному році – 5,4 млн грн. Усі суми сплачені до бюджету у повному обсязі.

«На нашу думку, немає будь-яких підстав говорити про вибірковий підхід до порушників податкового законодавства, зокрема до тих із них, хто намагається сховатися від відповідальності під політичними гаслами», – підсумували у відомстві.

У Податковій знову наголосили, що кримінальна справа щодо гендиректора ТВі Миколи Княжицького, стосовно ухилення від сплати податків у сумі 3 мільйони 25 тисяч гривень, «має суто господарчий характер».

Нагадаємо, раніше Державна податкова служба повідомила, що засоби масової інформації не включатимуть до плану перевірок ДПСУ у третьому кварталі 2012 року.