Генпрокуратура змінила Луценку обвинувачення

20 Липня 2012, 08:45

За його словами, Генпрокуратура змінює формулювання і тепер звинувачує Луценка у "службовій недбалості".

Лобань зазначив, що Луценко незаконно продовжив проведення оперативно-розшукових заходів щодо водія колишнього заступника голови СБУ Давиденка. Прокурор попросив долучити постанову до справи.

Стаття за цим злочином передбачає ув'язнення до 3 років.

Станом на 8:35 прокурор продовжував читати обвинувальний висновок.

Як повідомлялось, на попередньому судовому засіданні обвинувачення попросило Печерський районний суд Києва перенести розгляд кримінальної справи за обвинуваченням екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в перевищенні службових повноважень при продовженні стеження в рамках справи про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка для подання держобвинуваченням додаткових доказів.

Після попереднього засідання суду, прокурор Віктор Клименко заявив, що підсудний своїми нечіткими відмовками фактично визнав порушення закону.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура звинувачувала екс-міністра у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

За версією слідства, Луценко незаконно санкціонував стеження за одним із фігурантів справи про отруєння конадидата в президенти Віктора Ющенка – Валентином Давиденком.

3 липня Європейський суд з правах людини оголосив своє рішення за скаргою Луценка, відповідно до якої його затримання і арешт визнані такими, що порушують Європейську конвенцію про захист прав людини.