Україна і ЄС сьогодні парафують угоди про зону вільної торгівлі

19 Липня 2012, 07:02

"Текст угоди (щодо зони вільної торгівлі) буде парафований. Одна частина була вже погоджена, інша частина угоди ще дочитувалася експертами. Це для того, щоб підтвердити, що текст фінальний… На кожній сторінці (угоди) ставиться (підпис сторін), що текст вірний", – повідомив співрозмовник.

У прес-службі також зазначили, що парафування є запланованим технічним узгодженням і не має ніякого політичного значення.

"Ішла робота над текстом… Зараз погоджений текст. Тобто експерти двох сторін дають своє підтвердження, що це той текст, про який буде йти далі мова", – зазначив співрозмовник агентства.

Крім того, співробітник прес-служби підкреслив, що, відповідно до процедури, після парафування будуть далі вестися переговори про підписання, що залежить від ряду факторів.

Нагадаємо, у травні прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна пішла на безпрецедентні компроміси в процесі переговорів щодо угоди про асоціацію й зону вільної торгівлі з ЄС.

Угоду про асоціацію було парафовано 30 березня, для набуття нею чинності необхідне підписання й ратифікація Верховною Радою, Європарламентом і парламентами країн-членів ЄС.

ЄС вважає кримінальні справи проти колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко й екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка головною перешкодою для укладення угоди.