Колесніков запевнив, що збудовані до Євро-2012 об’єкти не простоюватимуть

17 Липня 2012, 09:08

У цьому запевнив віце-прем'єр-міністр інфраструктури Борис Колесніков в інтерв'ю газеті «Коммерсанть-Украина».

«В Україні просто нема чому простоювати. Борисполю, наприклад, потрібен був новий термінал? Потрібен. У Харкові, зазначу, термінал приватний, а приватні власники завжди спритніші, ніж держава, так що і він буде затребуваний», – підкреслив він.

Міністр відзначив і необхідність аеропорту у Львові, де в порівнянні з минулим роком число пасажирів виросло в два рази. Крім того, там тепер з'являються нові маршрути, наприклад, зараз відкривається маршрут Львів-Лондон, здійснюються польоти до Німеччини, додав він.

Що стосується стадіонів, то, за словами Колеснікова, в Україні два об'єкти, які побудувала держава, тому що брала на себе зобов'язання з проведення Євро – це стадіон Олімпійський і стадіон у Львові.

«Тепер все буде залежати від тієї компанії, яка ці об'єкти експлуатує. Ще, звичайно ж, багато що буде залежати від успіху львівських клубів. Тобто треба розробити хорошу маркетингову програму, зайнятися, наприклад, організацією там масових заходів, концертів», – сказав міністр інфраструктури.

Нагадаємо, Борис Колесніков повідомив, що на організацію "Євро-2012" в Україні було витрачено близько $5 млрд, а повернулося в казну близько $1 млрд.

Водночас доходи УЄФА від проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році в Україні та Польщі становили €1 млрд 383 млн.

Позначки: