В’єтнамці випередили українців за кількість охочих легально працювати у Польщі

16 Липня 2012, 07:30

В`єтнамці подали майже 2,2 тис. заявок на легалізацію, тоді як громадяни України  – 2 тис. із близько 9,5 тис. усіх.

За даними польської Адміністрації з питань іноземців, станом на 11 липня у п`ятірку лідерів також увійшли громадяни Пакистану (майже 1,4 тис. заявок), Бангладешу та Вірменії (понад 700 від кожної групи).

Серед іноземців, які найчастіше хотіли легалізуватися у Польщі, були китайці, індійці, єгиптяни, росіяни та білоруси.

За словами прес-секретаря Адміністрації з питань іноземців Еви Пєхоти, відомство не очікує значного зростання кількості заявок, які продовжують надходити поштою після офіційного завершення 2 липня оголошеної на початку січня 2012 року аболіції.

Вона повідомила, що розгляд кожної заявки займає від 1,5 до кількох місяців у залежності від її складності.

Нагадаємо, акцію легалізацію нелегальних мігрантів у Польщі ініціювали у 2010 році громадянки України, які спільно з представниками польських громадських організацій написали відповідне звернення до представників польської влади.

Днями польські прикордонники виявили на заході країни близько 180 громадян України, що працювали на сільськогосподарських підприємствах, збираючи полуниці, без необхідних документів. Українців депортували на Батьківщину.

На початку 2012 року право легального перебування у Польщі мали близько 100 тис. іноземців, третина з яких – громадяни України.

За офіційною статистикою, починаючи з 2005 року Україна має сталий міграційний приріст, який становить майже 15 тис. осіб щороку й компенсує понад 5 % природного зменшення населення.

Читайте також: Транзитна зупинка: білоруси шукають притулку в Україні