В Іспанії протестували держслужбовці

14 Липня 2012, 04:16

Протестувальники скандували «Скорочення для банків, а не для робітників». Протягом дня в країні було порушено роботу залізничного сполучення.

Нові заходи передбачають скорочення заробітних плат державних службовців, збільшення податку на додану вартість, зменшення допомоги по безробіттю. Очікується, що втілення в життя цих заходів дасть можливість уряду заощадити близько 80 млрд євро.

В той же день король Іспанії Хуан Карлос виступив із заявою, в якій закликав уряд не забувати «про молодь, і про тих страждає від безробіття і відсутності перспектив на майбутнє».

Відомо, що рівень безробіття в Іспанії досяг  24,4 % , її рівень серед молоді становить 52 %.

11 липня в Мадриді під час зіткнень поліції та шахтарів постраждали 76 осіб, з яких 33 поліцейських, було затримано 9 людей. Загалом,  за даними поліції, у середу 5 тисяч маніфестантів взяли участь у мітингу на центральній площі Мадриду – Пуерта дел Соль проти бюджетних скорочень.

Євросоюз погодився виділити Іспанії кредит до100 млрд євро для реструктуризації банківського сектора. На початку липня Єврогупа визначила, що перший транш допомоги для рекапіталізації банків Іспанії в розмірі 30 млрд євро буде перерахований вже в поточному місяці.

Читайте також: Повагом до інтеграції

Позначки: