Адвокат прогнозує, що рішення у справі Луценка суд винесе до кінця липня

13 Липня 2012, 21:03

"Залишилося допитати Юрія Віталійовича, потім – судові дебати. Думаю, вистачить двох судоднів, потім – вирок", – зазначив Фомін. Яким буде вирок захист екс-міністра не прогнозує.

Нагадаємо, підозрюваний у справі заявив, що заступник глави департаменту карного розшуку МВС Михайло Вершняк мстить Луценку (Вершняк очолював комісію МВС, яка зробила висновок про винність екс-міністра – ред.). "Сам Вершняк в суді визнав, що не знайомився з матеріалами справи. А те, що сказали підсудні – це у них вже накипіло", – зазначає Фомін.

Як відомо, Печерський районний суд Києва переніс на 17 липня розгляд кримінальної справи проти Юрія Луценка.

Генеральна прокуратура обвинувачує екс-міністра в здійсненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем). За версією слідства, Луценко незаконно санкціонував стеження за одним з фігурантів справи про отруєння Ющенка – водієм екс-заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка Валентином Давиденком.

Під час дачі свідчень у суді в п'ятницю Тарасенко зазначив, що вважає доказом своєї невинуватості збереження частини матеріалів справи, які могли бути знищені на законних підставах. У свою чергу Павленов заявив, що вважає себе й інших підсудних невинними.

Колишній слідчий Генпрокуратури Галина Климович, яка у минулому очолювала слідчу групу, що займалася розслідуванням кримінальної справи про отруєння Ющенка, вважає невинуватими Павленова й Тарасенка.