Підсудний у справі про незаконне стеження: мене судять за відмову свідчити проти Луценка

13 Липня 2012, 13:51

Павленов наголосив, що під час допиту, на який його викликали незабаром після арешту Луценка, прокуратура чинила на нього тиск.

«У кімнаті сидів слідчий Войченко та інший невідомий мені працівник. На столі лежала газета зі статтею про арешт Луценка. Мені сказали, що я повинен дати свідчення проти нього, і що проти мене теж можуть порушити кримінальну справу. Це виглядало як тиск», – зазначив колишній співробітник департаменту карного розшуку МВС.

«Я сказав, що мені немає, що сказати в цій справі, бо я не спілкувався з міністром. Але мені відповіли: ми вам скажемо, що сказати. А далі почали говорити про честь офіцера. Хоча одне суперечить іншому», – додав Олег Павленов.

Як заявив підсудний, більшість свідків у сраві колишнього глави МВС саме таким чином і були допитані. За словами Павленова, ті ж, хто відмовилися, стали підсудними. «Нам із Тарасенком (Володимиром Тарасенком, іще одним підсудним. – ред.) відчуття порядності та честі офіцера не дозволило давати хибних свідчень. Тому ми зараз на лаві підсудних разом із Юрієм Луценком», – заявив він.

За версією слідства, Луценко незаконно санкціонував стеження за одним з фігурантів справи про отруєння Віктора Ющенка – водієм колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентином Давиденком.

Нагадаємо, у січні Печерський районний суд Києва виділив в окреме провадження кримінальну справу за обвинуваченням колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, а також підсудних Володимира Тарасенка й Олегу Павленова в незаконній організації стеження в межах розслідування кримінальної справи про отруєння колишнього президента (2005-2010) Віктора Ющенка.