З Польщі депортують 29 українських заробітчан

12 Липня 2012, 02:40

Вона повідомила, що прикордонники видали рішення про депортацію 29 громадян України. Водночас, за її словами, українці, яким видано таке рішення, мають змогу завершити роботу та отримати зарплату  , оскільки зобов'язані залишити Польщу впродовж 14 днів.

За словами Галлон, з червня цього року запроваджено зміни, які дозволяють іноземцям, що опинилися у подібній ситуації, писати заяву на викреслення їх зі списку осіб, яким заборонено в'їзд до Польщі через таке порушення, значно швидше. "Немає жодних вказівок по термінах. Може бути одразу (викреслено з такого списку після подання- ред)", – відзначила вона.

Також Галлон повідомила,що  роботодавець за порушення правил працевлаштування іноземців має сплатити штраф.

Читайте також: Гірка ягода з Євросоюзу

Як відомо, громадяни України можуть працювати у Польщі без офіційного дозволу, який є необхідним документом для легальної роботи, з 20 липня 2007 року за умови реєстрації роботодавцем заявки на роботу.

Водночас за цією спрощеною системою українці можуть працювати у Польщі не довше, ніж 6 місяців у році, і мусять працювати на того самого роботодавця, який оформив заявку.

За спрощеною системою можуть працювати також громадяни Білорусі, Росії, Грузії та Молдови.

Нагадаємо, за даними  Міжнародної організації з міграції станом на 2011 рік, за межами України працювало 6,5 млн мігрантів, що становить 14,4% українського населення.