У Харкові підписи на підтримку російської мови “регіонали” купують за гречку

10 Липня 2012, 20:02

Акція проводиться за участю персоналу загальноосвітніх шкіл. Зокрема, активісти ОПОРИ виявили факт роздачі продуктових пакетів у ЗОШ № 68 та спеціалізованій школі № 114 Комінтернівського району та у ЗОШ № 53 Червонозаводського району.

За інформацією, отриманою від персоналу шкіл, продуктові пакети можна отримати у всіх школах району за місцем проживання. Для цього варто мати при собі посвідчення ветерана праці та бути наявними у поданих списках. Тих, кого немає у списках, на місці просять заповнити заяву до благодійного фонду «Допоможи ближньому».

У самі продуктові пакети, окрім гречки, цукру, чаю, згущеного молока, олії, кави та печива, покладені телефонні довідники, лист-пам’ятка із переліком телефонних номерів Районних адміністрацій та агітаційна листівка від Анатолія Денисенка.

Також активісти ОПОРИ виявили, що під час отримання продуктових пакетів, харків’янам пропонується  підписати лист до президента Віктора Януковича за надання російській мові статусу державної.

Роздача продуктових пакетів по всіх школах відбувалася сьогодні до 14.00. За словами персоналу, продовження акції слід чекати в п’ятницю після 17:00, коли будуть вручатися пакети всім, хто не встиг їх отримати сьогодні.

Як повідомлялось, народні депутати, які роздають в Харкові продуктові набори виборцям, зберігають свої продукти в загальноосвітніх школах. Зокрема, народний депутат від Партії Регіонів Дмитро Святаш влаштував у школі № 138 продуктовий склад, з якого потенційним виборцям роздавали пайки до Дня Конституції.

На початку травня у школі №49 Фрунзенського району Харкова громадянські активісти зафіксували роздачу безкоштовних продуктових наборів виборцям.

Роздачу наборів здійснювала особисто народний депутат від ПР Ірина Горіна, яка планує балотуватись до Верховної Ради по виборчому округу в даному районі. До набору депутата окрім традиційних продуктових наборів з гречки і згущеного молока потрапив також сертифікат на 500 грн. однієї з парфумерних мереж.

Також у Харкові активно агітує продуктовими наборами колишній БЮТівець, а нині «регіонал», народний депутат Олександр Фельдман.

Нагадаємо, за підрахунками соціологів, найбільше любителів гречки серед прихильників Партії регіонів