Збудований на гроші Євро-2012 гелікоптерний майданчик біля Канева досі не сертифікований

9 Липня 2012, 18:31

Про це йдеться у відповіді міністерства віце-спікеру Миколі Томенку на його звернення до президента стосовно можливості організації перельоту до Шевченківських місць групи журналістів, повідомляє прес-служба політика.

Томенко зазначив, що «ані його звернення до відповідних відомств, ані численні журналістські розслідування з приводу використання майданчика під час проведення Чемпіонату не дали змоги дізнатися скільки туристів ним скористалися та скільки грошей заробила на цьому держава».

Як повідомили у Мінінфраструктури, «на цей час заявка на реєстрацію гелікоптерного майданчика у с.Пекарі Канівського району Черкаської області до Державіаслужби України не надходила. Тому вказаний гелікоптерний майданчик не занесено до Державного реєстру цивільних аеродромів (вертодромів) України. Питання сертифікації гелікоптерного майданчика буде розглядатись тільки після його реєстрації у Державному реєстрі цивільних аеродромів (вертодромів) України».

«Отож, у підсумку, Євро завершилося, а найдорожчий гелікоптерний майданчик, збудований бюджетним коштом на гроші Євро для так званих багатих туристів чемпіонату, влада досі не сертифікувала. І, цілком зрозуміло, що він до сих пір не є придатним для польотів», – підсумував Томенко.

Нагадаємо,  урочисте відкриття гелікоптерного майданчика у селі Пекарі відбулося ще 19 вересня 2011 року.

Як повідомляла прес-служба Кабміну, вертолітний майданчик будується для економії часу гостей Євро-2012, які захочуть відвідати могилу Кобзаря.

На реконструкцію та будівництво об’єктів Шевченківського національного заповідника та інфраструктури Канева у 2011 році за рахунок коштів державного бюджету було передбачено 148 млн грн