У крові намісника Києво-Печерської Лаври виявили ртуть і миш’як

9 Липня 2012, 08:57
"Деякий час тому владика Павло (Петро Лебідь – ред.) опинився в реанімації. Потім він лікувався у Німеччині, де в його крові виявили миш'як і ртуть – речовини, які застосовували для отруєння у вищих щабелях суспільства в Середньовіччі. Сам владика поки нікого не звинувачує. Він тільки повернувся до Києва, і, можливо, ми звернемося в міліцію", – цитує Анісімова газета "Сегодня".
 
В кулуарах церкви кажуть, що у Лебедя вистачає недоброзичливців – на його посаду багато претендентів, адже це почесний статус і великі грошові потоки, зазначає видання. За словами головлікаря Київської лікарні № 1 Ігоря Чермака, потрапити такі речовини в організм могли і через їжу, і повітряно-крапельним шляхом. "Сказати щось більш конкретне можна тільки після вивчення результатів експертизи", – сказав він.
 
Нагадаємо, останній гучний скандал навколо Києво-Печерської-Лаври стався наприкінці травня. Як вдалося з'ясувати Тижню, на території монастиря ведеться таємниче будівництво. Між 53 корпусом, що зветься Архієрейський Готель, і галереєю від Ближніх до Дальніх печер споруджується невідомий об’єкт з бетону. 
 
Пізніше у Лаврі пояснили, що будівництво трьохповерхової споруди – це реконструкція погребу.