Заступник голови Бундестагу: Януковича не сприймають у Європі як переможця

4 Липня 2012, 09:09

За його словами, похвалу за хорошу організацію Чемпіонату Європи з футболу він чув тільки від глави УЄФА Мішеля Платіні.

«Спорт – це одне, політична ситуація і тиск на опозицію – інше. Європейські політики про це не забули. Януковича не сприймають у Європі як переможця. Це він у себе вдома може про це розповідати», – заявив Тірзе.

Відповідаючи на питання про те, чи можна говорити про ізоляцію Українив Європі, Тірзе відповів: «Можна в будь-якому випадку говорити про ізоляцію керівництва країни».

«Якщо Україна хоче вступити в Євросоюз, до неї повинні застосовуватися ті ж стандарти, що й до інших країн-членам. Про це треба чітко, а не в пілголосуговорити українському керівництву», – зазначив він.

За словами Тірзе, питання введення санкцій проти керівництва України вимагає детального вивчення.

«Потрібно перевірити, кого торкнуться санкції – політичного керівництва чи звичайних людей. Це складне питання, яке вимагає детального розгляду», – зазначив він.

Політик додав, що не вважає політичний бойкот Євро-2012, який де-факто відбувся з боку європейських політиків, помилкою.

«Я не думаю, що він був помилкою. Мова не йшла про те, що, зайнявши політичну позицію, можна добитися гарантованого успіху. Важливо було показати, що ми не дамо втягнути себе в роботу пропагандистської машини, що ми не готові підігравати режиму», – уточнив він.

Тірзе не виключає прийняття резолюції по Тимошенко в Бундестазі.

"Це залежить від розвитку ситуації. Європейські політики як і раніше закликають керівництво України дотримуватися норм правової держави і вести себе по-людськи справедливо по відношенню до жінки-політика, яку можна вважати політичним противником, але не можна прагнути знищити", – заявив Тірзе.