Проведення Євро-2012 не виправдало бізнес-очікувань київських підприємців

3 Липня 2012, 22:31

Як повідомляє ЛІГАБізнесІнформ, такі думки висловили представники малого та середнього бізнесу в ході дискусії за підсумками проведення Євро-2012 в Києві.

«Євро-2012 пройшло, наші очікування не виправдалися. У нас було туристів в 10 разів менше, ніж очікувалося … в середньому до 50 чоловік в день», – повідомив гендиректор комплексу Litvinovka Entertainment (Київська обл.) Вадим Бухкалов.

Він зазначив, що офіційні туроператори чемпіонату Гамалія і TUIUkraine (обидва – Київ), всупереч заявам про наявність замовлень, не розмістили в даному фан-кемпінгу з вартістю проживання 15-20 євро на добу жодного туриста. Однак,комплекс спочатку проектували як довгостроковий інфраструктурний проект, тому інвестори розраховують на його прибутковість в майбутньому.

Почесний член правління Всеукраїнської громадської організації Українська асоціація таксомоторних Андрій Антонюк розповів, що компанії таксі, які уклали договори на перевезення пасажирів на період Євро-2012, не зафіксували значного зростання числа замовлень.

Пік замовлень за викликами пасажирів припав на 14-15 червня: в середньому компанія, яка працювала в аеропорту, виконувала від 220 до 350 замовлень на добу. Антонюк додав, що, за даними диспетчерських служб легальних столичних перевізників таксі, рівень замовлень в період єврочемпіонату залишився на рівні червня 2011 року. Максимальна вартість проїзду становила п'ять гривень за кілометр по місту і сім гривень за кілометр за містом.

За словами заступника голови правління Асоціації мобільних кав'ярень Олексія Бусаєва, кав'ярні на колесах на час чемпіонату позбулися можливості заробітку через неможливість розташуватися в центральній частині Києва, хоча це і не заборонено законодавством. Збиток автокав’яреньв червні в порівнянні з тим же місяцем минулого року збільшився на 70-80%.

В цілому представники бізнесу відзначили, що проведення чемпіонату Європи з футболу позитивно позначилося на розвитку ринку послуг Україна.

Нагадаємо, за підрахунками КМДА, Київ заробив на Євро-2012 не менше 84 млн. грн. Іноземні вболівальники найчастіше купували пиво і футболки з радянською і футбольною символікою. А ось на підготовку столиці до турніру пішло 18 млрд.грн., зяких 10 млрд.виділені змісцевогобюджету.

Позначки: