Посол ЄС: Україна сама гальмує процес євроінтеграції

3 Липня 2012, 15:22

За його словами, зокрема, йдеться про внутрішні українські процеси, пов’язані зі звуженням прав і свобод громадян, тиском на опозицію, зазначив він. 

«Держави – члени ЄС на сьогодні не готові голосувати за Угоду про асоціацію між Україною та ЄС, оскільки Київ демонструє відкат від європейських цінностей», – зауважив Тейшейра.

Він підкреслив, що на сьогодні обом сторонам добре відомі умови, за яких Угода про асоціацію між Україною та ЄС може бути підписана.

«Це – знайдення Києвом рішень для розв’язання політично обумовлених кримінальних справ; проведення чесної виборчої кампанії і вільних виборів; забезпечення належного проведення реформ», – зазначив Тейшейра.

Ці вимоги до Києва висунули на засіданні Комісії зі співробітництва між Україною та ЄС у травні.

Посол Тейшейра висловив сподівання, що під час головування Кіпру в Євросоюзі (яке розпочалося 1 липня цього року) українська сторона зможе вирішити проблеми. які гальмують її євроінтеграцію.

Як повідомлялось, 1 липня президент Польщі Броніслав Коморовський, заявив, що євроінтеграція України перебуває під великим знаком питання через внутрішньополітичну ситуацію та незрозумілий розвиток подій напередодні парламентських виборів.

Читайте також: Януш Бугайські: «Україна не може бути нейтральним оазисом, хіба що нейтральним полем битви»