Глава МЗС Іспанії: на фіналі Євро-2012 прем’єр підтримував нашу збірну, а не владу України

3 Липня 2012, 13:13

 «Фінал був чітко європейською справою. Тому присутність нашого прем’єр-міністра разом з командою була обов’язковою», – сказав міністр та нагадав, що іспанський уряд  вже заявляв про незгоду з ситуацією довкола екс-прем’єра Тимошенко, коли європейські політичні лідери  відмовились відвідати чвертьфінальні матчі Євро-2012.

Гарсія-Маргалло запевнив, що в листі, який спільно направили прем’єр Іспанії Маріано Рохой та прем’єр Італії  Маріо Монті, президенту Віктору Януковичу, вони висловили своє невдоволення щодо  арешту Юлії  Тимошенко. З його слів, у листі  іспанський уряд наголосив, що  посол Іспанії в Україні має намір зустрітись з екс-прем’єр-міністром і продовжити контактувати з українською опозицією.

Окрім того, міністр підкреслив, що суд  такого типу «позначений відблиском радянської епохи, коли могли відправити  до в’язниці за нанесення шкоди народу», є не прийнятним для країни, яка хоче наблизитись до Європейського Союзу.

Нагадаємо, 1 липня на стадіоні НСК «Олімпійський» у Києві відбувся фінал Євро-2012, в якому перемогла збірна Іспанії.

Підтримати свої збірні до Києва приїхали президент Італії Джорджо Наполітано, прем'єр-міністри Італії та Іспанії Маріо Монті і Маріано Рахой, а також наслідний принц Іспанії Феліпе Хуан Пабло Альфонсо з принцесою Летіцією.

За даними МЗС, на фінальному матчі Євро-2012 були присутні 5 королівських осіб, 5 президентів, 2 спікера парламентів, 4 глави і ряд членів іноземних урядів.

Загалом попри заклики деяких європейських політиків бойкотувати Євро- 2012 року, матчі в Україні відвідали представники щонайменше 11 країн

Позначки: