Хорошковський відчув, як Євро-2012 наблизило Україну до Європи

2 Липня 2012, 18:47

"Найважливіший результат України на Євро-2012 – велика кількість європейців, які стали друзями нашої країни. Дуже важливо, що іноземні вболівальники, які відвідали Україну, мають гарні враження від високого рівня організації Чемпіонату та від країни в цілому", – підкреслив Хорошковський під час зустрічі з депутатом Європейського парламенту від Польщі Богуславом Ліберадськи.

Сторони вказали на високу результативність українсько-польського співробітництва при підготовці фінальної частини ЧЄ-2012 з футболу.

Зі слів Хорошковського, всі гості чемпіонату вказали на високий рівень підготовки України до проведення Євро-2012, а також радісну й дружню атмосферу, що панувала в містах, які приймали чемпіонат.

Коментуючи наближення парламентських виборів в Україні, Хорошковський заявив, що уряд докладе максимум зусиль, щоб провести їх відповідно до європейських норм і стандартів, але при цьому, на його думку, важливо, щоб оцінка виборчого процесу не залежала від результатів самих виборів.

Хорошковський також зазначив, що Україна зацікавлена в широкому моніторингу виборчої кампанії з погляду дотримання прав всіх учасників виборів.

"Ми за те, щоб спостерігачі з боку європейських інститутів починали активно працювати вже зараз. Якщо є якісь зауваження – ми готові виправляти всі недоліки", – додав він.

Під час зустрічі сторони також обговорили широке коло питань українсько-польського співробітництва, зокрема, реалізації спільних інфраструктурних проектів.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович вважає, що основним підсумком чемпіонату Європи з футболу стало доведення Україною того, що вона є сучасною європейською державою.

Позначки: