Азаров привітав з перемогою, участю та забезпеченням Євро-2012 всіх, кого зміг

2 Липня 2012, 11:16

"Щиро вітаю збірну Іспанії, а також усіх, хто вболівав за неї, з титулом чемпіона Європи 2012 року з футболу. Яскрава перемога збірної Іспанії в захоплюючій фінальній грі стала справді тріумфальною вершиною всього чемпіонату", – сказано в ньому.

Він також привітав усі команди, які брали участь у фінальній частині ЧЄ-2012 з футболу, і всіх уболівальників з тим, що свято футболу відбулося, і ще довго буде згадуватися прекрасними емоціями.

Крім того, прем'єр привітав Україну з успішним забезпеченням проведення чемпіонату, зазначивши при цьому, що спортивне змагання такого рівня й масштабу країна приймала вперше.

Азаров також запевнив у готовності України приймати в майбутньому змагання вищого міжнародного рівня.

Як повідомлялось, збірна Іспанії виграла чемпіонат Європи з футболу, обігравши 1 липня у фінальному матчі турніру в Києві збірну Італії з рахунком 4:0.

Нагадаємо, перший тайм гри закінчився з рахунком 2:0 на користь іспанців. Перший гол забив Давід Сільва на 14-й хвилині, продублював його на 41-й хвилині  Хорді Альба.

Перед  матчем на НСК «Олімпійський» провели церемонію закриття Євро-2012, що тривала 12 хвилин.

ЧЄ-2012 з футболу почався 8 червня й відбувся в 4 польських (Варшава, Гданьськ, Познань, Вроцлав) і 4 українських (Київ, Донецьк, Львів, Харків) містах.

У турнірі взяли участь 16 команд, у тому числі й збірна України, що не змогла перебороти груповий етап, перемігши Швецію, але програвши Франції та Англії.