У Києві завершило роботу «Європейське містечко»

1 Липня 2012, 20:47

Церемонія почалася з танцювальної постановки гімнасток з прапорами країн-учасниць ЄС і України, а завершилася запуском у небо близько 100 жовтих кульок з символікою ЄС.

"Події в містечку були наповнені енергією, була створена атмосфера зближення ЄС і України. І це відповідає нашому бажанню бачити Україну в Європі", – сказав посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот.

За оцінками організаторів "Європейського містечка", за час роботи його відвідали 90 тис. людей, які більше дізналися про ЄС.

Читайте також: Представництво ЄС в Україні розбило табір під Аркою дружби народів у Києві

Нагадаємо, "Європейське містечко" було відкрите під аркою Дружби народів 2 червня з ініціативи представництва Європейського союзу в Україні та Київської міської державної адміністрації з метою ознайомити українців із життям Євросоюзу, його цінностями та досягненнями.

У межах містечка пройшла акція "Тиждень стійкої енергетики", в межах якої посли Німеччини, Фінляндії, Польщі, Австрії, Угорщини та  голова представництва ЄС Жозе Мануель Пінту Тейшейра взяли участь у приготуванні яєчні й сосисок за допомогою сонячної енергії.

Окрім того у межах містечка відбувались товариські матчі з футболу, концерти, кінопокази, інформаційна робота з протидії поширенню СНІДу та туберкульозу.