Президент Польщі: Україна і Польща виграли Євро-2012

1 Липня 2012, 20:20

"Хоча у фінальному матчі немає команди Польщі і немає команди України, проте в одному є повна впевненість –  чемпіонат Євро-2012 виграли Польща і Україна", – сказав він.

Коморовський зазначив, що в ході підготовки до футбольного чемпіонату сторони хотіли продемонструвати, що співпраця України та Польщі може бути плідною, і це вдалося. Він також підкреслив, що метою цього заходу було показати, що Україна поступово рухається в напрямку євроінтеграції. "Україно, вперед! Для мене це означає, щоб Україна послідовно йшла в напрямку європейської інтеграції, щоб Україна йшла в напрямку інтеграції з Заходом", – побажав Коморовський.

У свою чергу, Янукович зазначив, що спільний з Польщею досвід підготовки і проведення футбольного чемпіонату "стане в нагоді і далі, для того, щоб шукати можливості об'єднувати зусилля і досягати позитивних результатів". Янукович подякував польському колезі "як партнеру і другу України" за успішне проведення свята футболу – Євро-2012 і побажав успіхів у розвитку відносин між Україною та Польщею.

Комаровський також подякував митним службам обох країн, які продемонстрували високий рівень співпраці. За словами Коморовського, були побоювання щодо перешкод для вболівальників на шенгенському кордоні, але все було організовано на високому рівні, і вболівальники перетинали кордон без перешкод.

Як повідомлялось, раніше у неділю представники української опозиції попросили президента Польщі Броніслав Коморовський передати при зустрічі з президентом України футболку з закликом «Звільнити Юлю».

Раніше президент Віктор Янукович під час зустрічі з президентом ФІФА Йозефом Блаттером відзначив, що Україна змогла організувати Євро-2012 на високому рівні.

Читайте також: Іміджеві здобутки і утрати України

Позначки: