На Миколаївщині опозиція нарахувала 21 порушення до початку виборчої кампанії

30 Червня 2012, 16:51

Яценюк повідомив, що робоча група Об’єднаної опозиції вже встановила 21 факт порушень на Миколаївщині.

«Це підкуп, тиск, залякування, недопуск до ЗМІ, порушення кримінальних справ щодо низки опозиційних політиків», – додав він.

Він підкреслив, що у влади ще є можливість зупинити політичний тиск і переслідування для того, щоб передвиборчі перегони відбулися в більш-менш демократичному форматі.

«Вибори через тиск вони не виграють. І завдяки таким горе-діячам на територіях областей у нас не буде іншого виходу, окрім як вимагати визнання такої виборчої кампанії недемократичною, якщо прокурори, міліціонери і слідчі будуть активними учасниками цієї виборчої кампанії», – наголосив він.

«Хочу попередити місцеву владу, місцевого керівника адміністрації, прокурора, міністра внутрішніх справ і того, кого він тут призначив, що після 28 жовтня є 29. І 29 жовтня за все прийдеться відповідати», – наголосив Яценюк.

«Недемократичність виборів – це чорний квиток для Януковича і для всього його оточення», – підкреслив він.

Заступник голови Верховної Ради, член ВО «Батьківщина» Микола Томенко додав, що у виборчому законі є норма, внесена з ініціативи опозиції, згідно з якою виборча документація зберігається протягом 5 років. «Янукович не буде президентом після 2015 року. І в нас є запас часу, щоб повернутися до виборчих історій. І якщо хтось з місцевої адміністрації спробує знищити цю документацію – за це передбачено до семи років ув’язнення», – наголосив Микола Томенко.