Президент Польщі не скасовує приїзд на Євро-2012 через Лукашенка

30 Червня 2012, 08:52

За її словами, Коморовський вважає за необхідне участь голів обох держав-співорганізаторів турніру, України та Польщі, і в урочистому відкритті, і в закритті чемпіонату.

«Важко очікувати, що господар, – а Польща є співорганізатором турніру – не буде вітати й прощатися з гостями», – сказала речниця президента.

Вона додала, що не має інформації про те, чи буде Коморовський присутнім в одній ложі з Лукашенком. «Розсаджувати гостей – це справа УЄФА», – сказала вона.

Як відомо, українські правозахисні організації звернулися до лідерів держав, дипломатів і керівників міжнародних організацій із закликом не дивитися фінал Євро-2012 на одному стадіоні з президентом Білорусі Аляксандром Лукашенком. 

Британське видання The Independent  писало, що присутність президента Білорусі Аляксандр Лукашенка в VIP-ложі на фінальному матчі Євро-2012 у Києві може завдати незручності президенту України Віктору Януковичу.

Як відомо, 1 липня на НСК «Олімпійський» в Києві у фінальному матчі  Євро-2012 зустрінуться збірні Італії та Іспанії.

Раніше президенти Польщі, Грузії  та Білорусі заявили, що приїдуть на фінал Євро-2012. За даними іспанської газети El Mundo, на фінал Євро-2012 до Києва може приїхати прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой.

Читайте також: Український уряд програє дві PR-битви

Позначки: