У Польщі кажуть, що очікували більше гостей на Євро-2012

29 Червня 2012, 23:38

За його даними, 15  матчів турніру на чотирьох польських стадіонах подивилося близько 650 тисяч уболівальників, а ще майже 2,9 млн дивилися їх у спеціально створених фан-зонах у Варшаві, Гданську, Вроцлаві та Познані. „Це майже удвічі більше, ніж було на чемпіонаті в Австрії”, – відзначив він, коментуючи дані про відвідувачів фан-зон.

Зокрема, у Варшаві фан-зону під час турніру відвідали 1 млн 282 тис. осіб, у Познані – 675 тис, у Вроцлаві – 596 тис, в Гданську 322 тис, а в Кракові – 125 тис.

Херра повідомив, що серед іноземців, котрі приїхали до Польщі, найбільше було громадян Ірландії, Росії, Чехії та Німеччини, назвавши „найкращою рекомендацією” для майбутніх гостей поляків позитивні матеріали 8 тисяч закордонних журналістів. „Цей проект показує, що поляки можуть (організувати захід такого рівня- ред). Це така здорова – без перебільшення – впевненість у собі. Ми не повинні себе оцінювати гірше, ніж нас бачать”, – сказав він.

Глава PL2012 не виключив, що кількість іноземних уболівальників могла би бути більшою, якби не негативні матеріали в деяких ЗМІ напередодні чемпіонату, серед яких він згадав репортаж BBC „Стадіони ненависті”.

Крім цього, за його словами, кількість іноземних гостей у Польщі залежала від сформування груп, в яких вони грали, на що поляки не мали впливу.

Херра сказав, що іноземних туристів „буде трохи менше”, ніж прогнозували польські експерти в оприлюдненому в 2010 році рапорті IMPACT, в якому, за його словами, їх кількість оцінювалася в близько 600 тисяч чоловік.

Нагадаємо, польські організатори Євро-2012 напередодні турніру озвучували прогнози про приїзд до Польщі  до 1 мільйона іноземних уболівальників. За попередніми даними PL2012, 12 матчів групової фази чемпіонату на польських стадіонах та у фан-зонах подивилося близько 390 тисяч іноземців при прогнозах від 400 до 700 тисяч.

Як повідомлялось, з  початку Євро-2012 кордон України перетнуло 7 мільйонів осіб.

Останній  матч в рамках Євро-2012  відбувся у Польщі у четвер, 28 червня.

Позначки: